A Cseh Köztársaságban a rendőrség vadászta a támadót, aki a keleti város Prostejovjába vitte Kvitova lakását, miközben villamos-karbantartó munkaként dolgozott, mielőtt megpróbálta rabolni a késsel.

A támadás helyi idő előtt 8: 30-kor történt, amikor Kvitova, aki reggelizett, válaszolt az ajtócsengőre, aki azt állította, hogy elolvasta a mérőt. Miután megengedték a lakásba, a késsel fenyegette, egy rendőrség szóvivője mondta.

A 26 éves cseh visszafelé harcolt, de a keze öt ujjához vágott, balra, a helyi Prostojovsky Vecernik újsága szerint az inak károsodása. A támadó, aki kb. 5 láb körüli és körülbelül 35 éves korú volt, 5000 koronát ellopott a menekülés előtt, és úgy gondolják, hogy még mindig nagy.A rendőrség felkérte a nyilvánosságot, hogy tegyen jelentést online fogadóirodák mindenkinek, aki találkozott a leírásával.

Kvitova, a 2011-es és 2014-es Wimbledoni kislemez címének győztese Brno-be, a Cseh Köztársaság második városába került, kb. , ahol kedden este műtétet folytatott, a menedzsere, Katie Spellman szerint. – Petra három órás és 45 perces műtéten ment keresztül – csütörtök fel Spellman kedden este. „Tekintettel a kár mértékére, a műtét nagyon jól ment. Az orvosok a bal kéz mind a öt számjegyében és két idegben javítottak az inakhoz.Petra hat-nyolc hétig viseli a kezét, és három hónapig nem lesz képes súlyt viselni.

„Az orvosok optimisták, hogy újra teniszezni fognak” – mondta Spellman később a sajtószövetségnek.

A játékos maga is közzétett egy üzenetet a Facebookon és a Twitteren, köszönhetően rajongóknak a támogatásért. „Amint talán már hallottad, ma egy lakásban megtámadták a lakásomban egy kést” – írta. „Megpróbáltam megvédeni magam, a bal sport fogadás online kezemben súlyosan megsérültem. Rázott, de szerencsés, hogy élek. A sérülés súlyos, és szakembereket kell látnom, de ha tudsz semmit rólam, erős vagyok, és én harcolni fogok ezzel.Még egyszer köszönöm a szeretetét és támogatását. ”Facebook Twitter Pinterest Petra Kvitova a brünni jótékonysági teniszkiállításon volt kedden. Fénykép: Vaclav Salek / AP

Kvitova, jelenleg a 11-es világ, híresség a Cseh Köztársaságban, és publicista, Karel Tejkal mondta, hogy úgy tűnik, hogy „véletlenszerű bűncselekmény” áldozatává vált, és nem volt gondosan kiválasztott cél. – Nem az volt, hogy szándékosan elmenekülnének Petra-ra – mondta. „A sérülések nem életveszélyesek.”

A támadás súlyosan veszélyeztette Kvitova esélyeit, hogy versenyezzenek a következő Grand Slam-en, az Australian Openen, amely január 16-án kezdődik Melbourne-ben. kétséges a láb sérülése miatt.Ez a probléma már elindította őt, hogy kilépjen a Cseh Köztársaság csapatából a Hopman Kupa csapatába, amely Perthben, a Nyugat-Ausztráliában kezdődik. A Petra Kvitova az Eugenie Bouchardot összezúzza a második wimbledoni címre. Tovább

Kvitova 2016-ban elviselte egyik leginkább sportfogadás bónusz zavarban tartott szezonját, három év alatt elsőként kilépett a 10-ből, bár a Rio olimpián nyerte meg a bronzérmet. A gyomor problémája az év elején befolyásolta a formáját, és a második fordulóban kilépett a Wimbledonból, miután egy bizarr 6-0, 6-7, 6-0 vereséget szenvedett a Shelby Rogers-nek a francia Open korai szakaszában. Nemrég bejelentette, hogy Jiri Vanek, egy korábbi cseh férfi játékos lesz az új edzője a 2017-es szezonban.

Az esemény az elit teniszezőkkel szembeni korábbi támadásokra emlékeztetett.Monica Seles, az akkoriban világbajnokság 1-ben súlyos sérüléseket szenvedett el, ami 27 hónapig tartotta őt a sportból, miután 1993-ban a hamburgi bajnokságban visszapattant a bírósági oldalra. 1996-ban volt a kilencedik és a végső grand slam-címe, amivel küzdött, hogy következetesen megtalálta a legjobb formáját.

2007-ben Oroszország korábbi Chakvetadze, egy korábbi 5-ös világa a szüleivel együtt volt kötve. rablás Moszkvában, ahol álarcos férfiak 150 000 fontot loptak készpénzben és ékszerekben.