Brottare Petr Novak var den första tjeckiska idrottare att testar positivt för en förbjuden substans Meldonium. Talesman för den tjeckiska Association of matchen Petr Vurbs i ett officiellt uttalande sade att företrädaren inte passera inspektion under andra halvan av januari. För närvarande vet inte ännu pågående disciplinärt förfarande och förening och fler detaljer.

“Det var out of bounds av under träningslägret representation i förberedelse för OS examen”, sade han Vurbs. Novak tjugosju grekisk-romersk stil brottning i viktklassen upp till 75 kg i 2014 avslutade VM i Tasjkent elfte.

“Drogen, som ingår Meldonium, rekommenderade mig redan vid förra årets europeiska spelen i Baku för att skydda hjärtat när jag kände mig för den kommande influensa, men jag behövde full träning innan tävlingen”, säger Novak. “Jag har aldrig inte använder den regelbundet, men i december Nordicbet förra året, när jag förberedde för januari tävling, jag fick igen under influensa”, sade han.

Meldonium tillhör en grupp av dopningsmedel, som missbruk riskerar upp till ett fyraårigt förbud startar. “Personligen tycker jag var på det hela beklagar bara att jag försvann olympiska drömmen och kanske det kommer att sluta i hela min karriär, men också en dålig dager att det kastar på min Betsafe personen och brottning som en sport. Det var ännu inte på något sätt för någon medveten om dopning “, tillade Novak att Meldonium för införande på listan över förbjudna ämnen inte har tillräckligt med information.

World Anti-Doping Agency WADA Meldonium rankas på listan sedan den 1 januari. Det är en antiischemiska läkemedel som i första hand används för att förbättra blodcirkulationen. Idrottare som ämnen för att förbättra prestanda eftersom det tillåter celler att kompensera för bristen på syre under fysisk ansträngning.

De mest kända idrottare som inte testet för Meldonium inkluderar ryska tennisspelaren Maria Sharapova, simmare Yuliya Jefimovová eller åkare Jelistratov Semyon och Pavel Kulizhnikov. Bland de övriga länderna testade positivt exempel löpare Abeba Aregawi från Sverige.