Galileo Gold (5,40) är den som ska vara med i lördagens irländska 2000 Guineas som kastanjen försöker följa upp sin seger i den engelska motsvarigheten för tre veckor sedan. Medan han står inför betydande motstånd från sju irländska utbildade Unibet rivaler är han formstart och odds på 15-8 är ganska bättre än vad man kan vänta sig för en sådan eftertraktad vinnare av Newmarket-rasen.

Medan han fanns uppe som ett 14-1 skott, Galileo Gold flyttade hela som den bästa hästen i tävlingen och avgjorde utfallet med ett imponerande drag inom de två sista furlongarna.Han överträffade att vara ganska angelägen om att inte täcka Unibet genom de tidiga stadierna och vunna av dagsljus, trots att han hängde från mitten av banan till ståndets järnväg i slutet av steget. Det råder ingen tvekan om hans excellens tränare, Hugo Palmer, som rapporterar hästen “har inte missat ett slag sedan Newmarket”. Att fråga om ett annat steg framåt kan vara ganska optimistiskt, även om Galileo Gold har förbättrats med alla tävlingar till denna punkt, men även en upprepning av hans sista lopp kommer att utmana de flesta av hans rivaler här.

Denna tävling har ibland har blivit vunnit av Unibet sportspel sverige hästar som var grundligt besvikande på Newmarket, så det är värt att respektera Air Force Blue, trots att han var 12: e 13 när han senast settes.Men misstanken måste förbli att han inte längre har den utvecklingsfördel som han höll över sina samtidiga förra sommaren och hösten, och han kan behöva snabbare mark än det bra han kommer att komma hit för att visa sitt bästa. Jag gillar verkligen inte att ta en chans på honom på bara 3-1.

Awtaad är intressant efter en Energybet övertygande framgång i en Listed contest här förra gången, särskilt eftersom han är uppfödd för att uppskatta den extra furlongen . Det kan också sägas om Blue De Vega, som jagade honom hem samma dag.

Men varje vägs värde i loppet kan vara 25-1 om Sanus Per Aquam, som var ett bra företag som en ungdomar och vann tre gånger från sex.Han var sex längder bakom Air Force Blue i Dewhurst men hanterade inte Newmarket så bra som vinnaren, trots att han Energybet sportspel på nätet vann en mindre race där i september. Han är uppfödd för att vara bättre med tid och avstånd och kommer från Jim Bolger gården som bara börjar gå efter en ovanligt långsam start på året. Bolger har redan vunnit ett par irländska klassiker med avkomman till Teofilo, Sanus Per Aquams far.