Roland Garros tuntuu hieman erilainen Rafael Nadalilta tänä vuonna, mutta ei erikoista. Toinen kerta kun hänen ranskalaisen avoimen debyyttinsä vuonna 2005, espanjalainen saapui tänne ilman puolustavaa mestaria.

Nadal lopulta vapautti otteensa, kun Novak Djokovic oli lyönyt hänet Unibet online vedonlyonti neljänneksellä viime vuonna, Serbian kanssa menettää Stanislas Wawrinkan loppuottelu. “On parempi olla täällä puolustamaan nimesi kuin ei,” sanoi Nadal. “Mutta samaan aikaan on selvää, että on mahdotonta saada samaa tunnetta joka vuosi. Minulla oli tämä tunne monta kertaa urani aikana, mutta en tunne tänä vuonna.

“Samalla olen innoissani. Tavoitteena on Unibet edelleen aina sama, jos puolustat tai et puolusta.Se ei tee suurta eroa siitä, mitä haluat tehdä. “Andy Murray ryntää Ranskan avoimelle pienellä ystävänsä avustuksella Lue lisää

Yhdeksän kertaa mestari Pariisin punaisella saveella, Nadalilla tulee olemaan ensimmäinen pelaaja, joka voittaa samat Grand Slam single -ottelut 10 kertaa. 29-vuotias espanjalainen kuvaa Roland Garrosia uransa tärkeimmäksi paikaksi. “Minusta tuntuu vähän kuin kotona, koska minulla on hyvät suhteet kaikkiin heihin [Roland Garrosin henkilökunta], ja tämä tekee Energybet tapahtumasta vieläkin erikoisemman minulle. Ainoa asia, jota tarvitsen on pelata hyvin. “Playing well on ollut Unibet kaukana taatusta Nadalissa viimeisten kahden vuoden aikana, mutta vuoden 2016 tahmean alkamisen jälkeen merkit ovat olleet rohkaisevampia.Hän voitti ensimmäisen Masters-arvon kahdessa vuodessa Monte Carloon huhtikuussa ja seurasi sitä voittamalla Barcelonassa. Myös Madridissa ja Roomassa oli hyviä merkkejä, vaikka Andy Murray ja Djokovic hakkasivat hänet. Menestyminen Djokovicille, jonka hän on tarkoitus tavata semifinaaliin, on valtava tehtävä, kun hän on Energybet menettänyt viimeiset seitsemän kokousta World No1 vastaan.

Mutta Nadal, Roger Federer, pelaa selvästi paremmin kuin 12 kuukautta sitten, ja on tyytyväinen hänen johdonmukaisuuteensa. Hän sanoi: “Pelasin muutamia hyviä tapahtumia peräkkäin. Joten toivon jatkavan hyvää pelaamista täällä. Tämä on minun Energybet netti vedonlyönti päämääräni – jatkakaa samalla tavalla kuin pelaan, ja jos on mahdollista pelata jopa hieman paremmin ja paremmin. “