Jan Olsson, a Svédország védője, akit Johan Cruyff a 1974-es világbajnokság ragyogó bábujával megtévesztett, kiderítette, hogy ő és csapattársai nevetségesen felrobbanták a holland előrelátó leghíresebb képességeit. Johan Cruyff: tribute Bővebben

Cruyff meságos fordulója a Dortmundi Westfalenstadionon a Unibet történelem egyik legizgalmasabb pillanatában ment le a történelem során, miközben úgy tett, mintha egy módon menne, de megcsavarja a másikat, és egy elkobzott Olsson bámulja az űrbe.Cruyff régóta halt meg 68 éves korában.

A 3. csoport a mérkőzésen 0-0 lett, de a “Cruyff turn” meghatározó képet alkotott azon holland oldalon, aki a Nyugat-Németországot elvesztette az 1974-es döntőben és mindannyian az egyik legizgalmasabb és leginkább lenyűgöző csapatnak számít. Olsson 32 éves volt, amikor Cruyff varázsa pillanatában megtévesztette, majd az előző jobboldalt Unibet majdnem 42 éve visszahívta a játékot követő reakciót .

“A csapattársam a játék után egymásra néztünk, nevetni kezdtek, és én is ugyanezt tennék” – mondta Olsson. “Én akkor nevetettem, és most nevetni fogok. Nagyon vicces volt. Világszínvonalú játékos volt. A legjobbat teszem, de nem voltam világszínvonalú játékos. A csapatomban szereplő játékosok mind nevetnek, mert ismernek – nevetettünk az öltözőben, mert mindenki látta, Unibet hogy mi a játékos.Mit tehetnék még? “Facebook Twitter Pinterest Jan Olsson, igaza volt, teljesen elhomályosította Johan Cruyff turnéját az 1974-es világbajnokságon. Fényképe: Youtube

A Cruyff halálának híréből szűrt hír, a közösségi média elárasztotta a turné videoklipjeit. Olsson sokszor látta vissza, de még mindig meglepett. – Nem értem, hogy csinálta. Fantasztikus sorrend volt – mondta. “Azt hittem, el fogom venni a labdát. Még mindig nem értem. Most, amikor meglátom a videót, minden alkalommal, amikor azt hiszem, a labdát kaptam. Amikor meg akarja rúgni a labdát, biztos vagyok benne, hogy meg fogom venni, de minden alkalommal, amikor meglep.Szerettem mindent ebben a pillanatban. ”

A göcsös rajz kiváló eredmény volt Svédországban, aki a Unibet második forduló után a második helyen végzett, mielőtt elvesztené a következő fordulót. Johan Cruyff: a forradalmi, aki megváltozott hogyan látta a világ labdarúgás Richard Williams Olsson még mindig úgy érezte, kénytelen gratulálni Cruyffnek a teljes munkaidős sípjához. “A meccs után köszönetet mondtam neki a meccsért és gratuláltam” – mondta Olsson. “Bár 0-0 volt, helyes volt gratulálni.”

Ez volt az első, négy alkalommal Olsson szemben Cruyff, egy másik találkozó jött később 1974-ben, amikor Holland verte Svédország 5-1 Stockholm és Cruyff gólt szerezte a nyitó célnak.A másik két alkalommal klub szinten játszottak, Olsson pedig a Unibet svéd klub Atvidabergs ellen játszott az Európa Kupa ellen.

“Az első alkalom után minden pillanatban megkapta a labdát, azt gondoltam:” Kérem, t csináld újra, “mondta Olsson. “Azt hiszem, akkor tudtam, hogy ez egy híres pillanat lesz. Sokan azt mondják nekem: “Csinálj velem, a sorozatot Johan Cruyff-mal.” Sokan ezt mondják, és ugyanígy teszem, mert nagyon büszke vagyok arra, hogy ott voltam. A szüleim emlékeztek erre a sorrendre. 18 éve játszottam focizni, és soha nem tapasztaltok ilyesmit. “Olsson elismeri, hogy kívánja, hogy kérte Cruyff ingét, és nem tartott más emlékeket a játékból. “Nincs semmiféle fotó vagy Unibet Hungary semmi. Nem akarom őket – mondta Olsson. “Mindent emlékszem a szívemben.Minden, ami a meccsről van, az agyamban és a szívemben van. Megvan a memória. Ez egy olyan nap, amikor minden nap emlékszem. Minden nap gondolkozom a futballról, gondolok Johan Cruyffra. Örömmel találkoztam vele – egy nagyszerű játékos, nagyszerű edző, nagyszerű úriember, azt hiszem, mindennek megvan. “